Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας γλυκιές συνταγές.
Υπέροχη μαρμελάδα κυδώνι!
Υλικά
Ώριμα κυδώνια
Ζάχαρη
Νερό
Αμπερόριζα
1 κούπα λεμόνι (το χυμό της)
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια (σαν τα μήλα) και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό.
Κατόπιν γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με τα κομμένα (οποιουδήποτε μεγέθους) κυδώνια
και προσθέτουμε νερό (ίσα-ίσα να τα σκεπάζει).Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά
να βράσει και χαμηλώνουμε.Μετά από μισή ώρα βρασμού (χωρίς καπάκι) και αφού
έχουν μαλακώσει,αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Αν θέλουμε τη μαρμελάδα μας χωρίς κομμάτια,σ' αυτή τη φάση περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
Αν την θέλουμε με κομματάκια τότε λιώνουμε το μείγμα με το κουτάλι.
Τέλος ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα,σε αναλογία 2 μείγμα-1 ζάχαρη (όπως το μετρήσετε).
Αφού δέσει, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λεμόνι,την αμπερόριζα και την κανέλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του βρασμού αλλά και έως ότου κρυώσει
γιατί χαλάει το χρώμα του κυδωνιού.
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Την αμπερόριζα και την κανέλα μπορούμε να τα βάλουμε στο μείγμα τυλιγμένα σ' ένα τούλι.
Έτσι θα αφαιρεθούν πιο εύκολα όταν κρυώσει η μαρμελάδα.
Θα επανέλθω σύντομα γιατί τώρα φτιάχνω μαρμελάδα βερύκοκκο (τώρα που ωρίμασαν)!
Ομορφο το μπλογκ σου καλώς βρεθήκαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ.Καλώς ήρθες στο blogoσπιτάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα καλως σε βρηκα και εγω !!!! το κυδωνι ειναιο το αγαπημενο μας σαν γλυκο του κουταλιου δεν το ειχα σκεφτει σαν μαρμελαδα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα εισαι καλα!!!!
Η αρμπαρόριζα ταιριάζει υπέροχα και με το γλυκό και με την μαρμελάδα κυδώνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και η μαρμελάδα βερύκοκο που ετοιμάζεις, είναι από τις αγαπημένες μου!!
Καλή βδομάδα!
τι μου κάνεις;;; Πείνασα....
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαμ γιαμ!
Αχ, κι εμένα μου αρέσει το κυδώνι γλυκό, μα την τελευταία φορά μου έγινε ...μαρμελάδα από μόνο του! Μια χαρά το φάγαμε πάντως και τώρα που βλέπω και τη συνταγή θα λέω ότι το' κανα επίτηδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟΞΟΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΧΑΡΑΥΓΗ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη και γλυκια εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ... και είμαι στην δουλειά!!! λαχταριστή φαίνεται!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά από την Πάτρα!!!!!
Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα Χαραυγή! Καλορίζικο το μπλογκ σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγή σου για την μαρμελάδα κυδώνι πολύ μου άρεσει!
Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα! Πολύ όμορφο το μπλογκοσπιτάκι σου αλλά και η μαρμελάδα κυδώνι από τις λατρεμένες μου όπως και το γλυκό κυδώνι και το κυδωνόπαστο! Καλοφάγωτη λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήTantekiki.blogspot.com
καλορίζικοοοο!καλώς ήρθες!υπέροχη η μαρμελάδα!!!αλλα και το πλεχτό σου άπαιχτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεριμένω την επόμενη!!
Καλοφάγοτη!!Μμμμ πεντανόστιμη φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBlogoπαρέα, χίλια ευχαριστώ και λίγα είναι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΡΑΥΓΗ ΜΟΥ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΑΡΓΩ, ΚΑΛΟΤΑΞΕΙΔΙ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΝΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ!!!!!!!!!!
Αυτή η εποχή είναι πολύ καλή για μαρμελάδες! Σε ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τις αγαπημένες μου μαρμελάδες!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις πιο ωραίες μαρμελάδες. Βάζω και εγώ αμπερόζα για μυρωδιά (και στο γλυκό κυδώνι και στη μαρμελάδα).Ταιριάζει πολύ με το κυδώνι.
ΑπάντησηΔιαγραφή