Πριν από λίγο καιρό,που ήταν η εποχή τους,έβαλα αγκινάρες στην κατάψυξη
και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας πόσο απλό είναι!
ΥΛΙΚΑ
Αγκινάρες
1 κ. σ. ξινό
νερό,αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα περισσότερα φύλλα.
Αν είναι μικρές, κόβουμε τα αγκάθια και χαράζουμε τις βάσεις τους στα τέσσερα.
Αν είναι μεγάλες, καθαρίζουμε εντελώς τα φύλλα και κόβουμε βαθιά
για να βρούμε την καρδιά και να δημιουργηθεί λακκούβα.
'Ετσι γίνονται καταπληκτικές γεμιστές.
Κατόπιν τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό που έχουμε διαλύσει το ξινό (ανακατεύοντας).
Όταν έχουμε καθαρίσει όλες τις αγκινάρες,τις βάζουμε σ' ένα πιάτο και βάζουμε το υγρό να βράσει.
Στο νερό που βράζει,τις βουτάμε,τις γυρίζουμε 1-2 φορές και τις βγάζουμε
με τρυπητή κουτάλα.Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε σε σακουλάκια τροφίμων
στην κατάψυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια σας