3/6/11

Cake pops

Όπως σας υποσχέθηκα θα αναρτήσω τη συνταγή για τα cake pops.
Καταρχήν φτιάχνουμε το κέικ της αρεσκείας μας,είτε είναι αυτό
σοκολατένιο είτε λευκό. Δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε λίγη ζάχαρη,
περίπου μισό φλυτζάνι.Η ποσότητα του κέικ είναι κανονική δηλαδή
μία φαρίνα ή μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση ( που έχουμε όλες μας ).
Αφού κρυώσει, το ψιχουλιάζουμε.
Προσθέτουμε 200-250 γρ. καρύδα και ένα ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν το πλάθουμε σε μπαλίτσες και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Λιώνουμε 100 γρ.κουβερτούρα και βουτάμε το ξυλάκι από σουβλάκι
ή το ξυλάκι για γλειφιτζούρι,μονάχα την άκρη του και αμέσως
καρφώνουμε την μπαλίτσα.
Τα σταθεροποιούμαι κάπου για να μείνουν όρθια και να κρυώσει η κουβερτούρα.
Εγώ τα κάρφωσα πάνω σε φελιζόλ.Αν μπορούμε τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο.



Σε δεύτερη φάση, λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα και βουτάμε τις μπαλίτσες,
αφού τις στραγγίσουμε καλά,τις καρφώνουμε ξανά για να σταθεροποιηθούν.
Όταν πια παγώσει η κουβερτούρα, τυλίγουμε με ζελατίνα και δένουμε με κορδέλα.

1 σχόλιο:

  1. ωραία θα είναι!! Αν δε βάλω άραγε την καρύδα, θα γίνουν καλά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια σας