14/6/11

Μωσαϊκό με καρύδα

Μια παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού.

                                                                 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ
100 γρ. ινδική καρύδα (10-20 γρ. για διακόσμηση)
125 γρ. μαργαρίνη
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. άγλυκο κακάο


Εκτέλεση

Σε μέτριο μπώλ σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την καρύδα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κατόπιν προσθέτουμε το κακάο με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού έχουν διαλυθεί καλά όλα τα υλικά,προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας
στο μίγμα των μπισκότων και ανακατεύουμε να αναμιχθούν μεταξύ τους.
Σε μακρόστενη φόρμα τοποθετούμε μεμβράνη και ρίχνουμε το μίγμα.
Το γλυκό πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Βάζουμε το γλυκό σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με την καρύδα.


 
 

3 σχόλια:

  1. μας κακομαθαίνεις, είναι απο τα γλυκά που τα αποφεύγουμε στο σπίτι, διότι μεχρι να τελειωσει όλοι είμαστε στο πόδι, ή μάλλον στο ψυγείο!!!!!
    και με την καρύδα μάλλον δε θα προλάβουμε ούτε στο ψυγείο να το βάλουμε για να κρυώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικό εύκολο και με την καρύδα πολύ γευστικό και δροσερό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια σας ευχαριστώ.Ελάτε να σας φιλέψω ένα κομμάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια σας